Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Regels omtrent vervoer goederen op dakdrager in Duitsland

Vraag gesteld door N. Evers op 10 maart 2019

Ik wil mijn kajak vervoeren op een dakdrager en moet hiermee naar Duitsland. Welke regels gelden er daar qua maximaal uitsteken van de lading, het maximale gewicht en het bevestigen van de lading? Geldt er een maximum snelheid bij het rijden met lading op het dak? En zijn er eventueel andere regels dan in Nederland waar aan voldoen moet worden?

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft een vraag met betrekking tot vervoer van ondeelbare lading in Duitsland. Onderstaand treft u al de ons beschikbare informatie met betrekking tot vervoer van lading in Duitsland.

Lading

  • Lading mag aan de voorzijde van een voertuig niet uitsteken.
  • Aan de achterzijde mag de lading maximaal 1,50 m uitsteken, maar wanneer de lading over een afstand van minder dan 100 km wordt vervoerd, mag deze maximaal 3 m uitsteken.
  • Wanneer de lading meer dan 1 m naar achteren uitsteekt, moet een helrode vlag van 30 x 30 cm (aangebracht op een dwarsstang) of een helrood schild van 30 x 30 cm gevoerd worden. In het donker moet bovendien aan het uiterste uiteinde van de lading een achterlicht en een reflector worden aangebracht.
  • In de breedte mag de lading maximaal 40 cm uitsteken, gerekend vanaf de voertuiglichten. Bredere lading moet worden gemarkeerd. De maximale breedte van een voertuig inclusief lading is 2,55 m exclusief spiegels (deze moeten inklapbaar zijn).

 
Meer informatie over verkeersregels Duitsland vindt u op onze website.