Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

QuickFit of dealer

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 11 maart 2019

Honda Jazz 2014, moet grote beurt hebben. QuickFit even goed als (duurdere) dealer?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

 U vraagt zich af of u er goed aan doet om voor een onderhoudsbeurt (merkbeurt) naar Kwik-Fit te gaan. U kunt op zich naar KwikFit voor onderhoud aan uw auto.

Mocht er toch nog fabrieksgarantie worden gegeven, dan kunt u ook naar de KwikFit. Autofabrikanten zijn verplicht universele garagebedrijven te voorzien van complete technische informatie voor onderhoud en reparatie aan auto’s.
Hoewel in uw garantievoorwaarden zal staan dat uw auto door een merkgarage moet worden onderhouden, kunt u dit toch bij een merkonafhankelijk garagebedrijf laten doen met behoud van fabrieksgarantie. Dit op grond van Europese wetgeving. De voorwaarde is dan wel dat de auto wordt onderhouden volgens de eisen van de fabrikant. Als consument heeft u volledige keuzevrijheid op het gebied van reparatie en onderhoud.

Daarentegen heeft de merkdealer meer specifieke kennis, gegevens en gereedschap over uw merk auto. KwikFit is niet aangesloten bij de BOVAG. Dit betekent dat, wanneer u een klacht heeft over de APK of onderhoudsbeurt, u niet naar de Geschillencommissie Voertuigen kunt. U moet dan uiteindelijk naar de rechter.

Op onze website vindt u meer informatie over klachten na reparatie of onderhoud.