Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Maximale kogeldruk gewijzigd?

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 4 maart 2019

Ik heb in september 2018 een nieuwe Opel Crossland X aangeschaft. In de toen geldende prijslijst stond als maximale kogeldruk 50 kg vermeld. Maar in de lijst die Opel op dit moment (maart 2019) publiceert, staat 65 kg. 50 kg is te weinig voor de fietsendrager met de fietsen die ik zou willen vervoeren; 65 kg is wel genoeg. Ik probeer erachter te komen of er echt iets is veranderd aan de constructie van de auto, waardoor hij een nu hogere kogeldruk aankan, of dat dit een 'papieren' kwestie is en mijn Crossland uit 2018 dus ook 65 kg kan hebben. De merkdealer weet het antwoord niet en de importeur kan mij ook niet helpen. U misschien wel?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U heeft een vraag over de maximale kogeldruk van een Opel Crossland X.

U geeft aan dat de maximale kogeldruk van uw Opel Crossland 50 kg bedraagt. U geeft niet aan om welke uitvoering het gaat maar een kogeldruk van 50 kg bij een Opel Crossland X kan ik op dit moment niet vinden. Voor de benzineversie vinden wij in het instructieboekje en de brochure 70 kg en bij één dieselversie zelfs 80 kg.

Of er wijzigingen aan de constructie van de auto zijn geweest kan alleen Opel u vertellen maar dat lijkt mij niet. De maximale kogeldruk van een auto wordt bepaald door de fabrikant en mag niet overschreden worden. Als uw instructieboekje dus 50 kg aangeeft mag u deze 50 kg wettelijk niet overschrijden.