Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vergelijk Toyota Rav 4 met Mitsubishi Eclipse cross

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 23 februari 2019

Mitsubishi Eclipse Cross 4-01-2018 vergelijken met Toyota Rav4 26-01-2015 - graag de kwaliteit van deze auto's , verbruik en kosten vergelijken - en de betrouwbaarheid en eventuele verkoop waarde als ik door wil verkopen.
 

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U overweegt de aanschaf van een Mitsubishi Eclipse Cross óf en Toyota RAV4.

De RAV4 is al vanaf de introductie in 2000 een zeer betrouwbare auto gebleken. Wat dat betreft heeft u daar altijd een duurzame en zeer betrouwbare koop aan. De Mitsubishi is een jong model waar relatief nog maar weinig exemplaren van verkocht zijn. Ervaringen vanuit de praktijk kennen we niet maar gezien de toch ook prima reputatie van Mitsubishi verwachten dat deze crossover de betrouwbare status ongetwijfeld gaat waarmaken.

Wat rijeigenschappen betreft is de Eclipse Cross niet de meest verfijnde crossover maar maakt met name indruk vanweg de beschikbare binnenruimte. Zie aanvullend de rijimpressie met video van de MITSUBISHI ECLIPSE CROSS SUV (2017 - 2018) en de rijimpressie van de TOYOTA RAV4 SUV (2013 - 2016)

Wat kosten betreft is het een lastige vergelijking vanwege het bouwjaarverschil en wellicht kilometrage. De RAV4 is op de gebruikte markt een zeer courante auto en zal wat dat betreft méér waardevast zijn dan de Mitsubishi. Maar zoals gezegd is het een lastige vergelijking vanwege de bouwjaar verschillen. Daarom is het goed om twee beoogde kandidaten naast elkaar in ons Autokosten programma te selecteren. Dit programma houdt rekening met de aanschafprijs, kilometerstand, geplande gebruiksduur en jaarkilometrage. U krijgt dan een zorgvuldig berekende kilometerprijs te zien waarbij uiteraard ook rekening wordt gehouden met kosten als afschrijving en onderhoud.