Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Roest van binnen uit

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 22 februari 2019

Ik heb een 3 jaar oude Renault Scenic. Deze heeft op achterdeur vlak boven de  hand greep een roestplek van binnen uit. Dealer wil de achterklep overspuiten. Kan ik waardevermindering claimen? Welke garantie is er dat het niet terugkomt?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U Renault Scenic heeft een van binnenuit ontstane roestplek op de achterklep.

De richtlijn waarin werd overwogen dat de eigenaar van een auto recht heeft op vergoeding van waardevermindering heeft betrekking op aanrijdingschade. Een dergelijke garantie ingreep zal bij deugdelijk en duurzaam herstel géén gevolgen hebben voor de restwaarde bij inruil en is waardevermindering niet van toepassing.

De dealer moet op basis van de wijze van herstel u kunnen garanderen dat dit verschijnsel niet meer terugkomt. Het is dus belangrijk dat deze ingreep wordt vastgelegd in de onderhoudshistorie. Wanneer in een later stadium blijkt dat het herstel niet duurzaam is uitgevoerd, moet u daar weer op kunnen terugvallen. Maar een vakkundig carrosseriebedrijf moet kunnen vastellen of de roestplek effectief genoeg behandeld kan worden óf dat een nieuwe achterklep onvermijdelijk is. Wat dat betreft bent uw wel aan die beoordeling overgeleverd.