Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Luchtverversing Renault Megane stopt bij lange rit

Vraag gesteld door E. Borgesius op 18 februari 2019

Bij lange ritten stopt de luchttoevoer naar het interieur, zowel bij warmte (geen airco) als bij koude (geen warmte in de auto, geen ontwaseming voorruit). Fan blijft draaien. Volgens dealer en importeur zou de oorzaak zijn dat het motormanagementsysteem bij langdurige grote belasting van de motor de aircopomp zou uitschakelen. Ik geloof daar niets van. Kent u dit probleem en wat is er aan te doen?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Bij lange ritten met uw Renault Megane stopt de luchttoevoer van het ventilatiesysteem. U heeft dan geen airco en geen verwarming meer. Dit is geen bekend probleem bij deze auto.

Ik kan mij voorstellen dat onder extreme omstandigheden de airco uitschakelt om zo maximaal vermogen beschikbaar te hebben. Langdurig rijden op de snelweg zie ik niet als een extreme omstandigheid en tevens is dan nog steeds niet verklaard waarom de kachel uit gaat. Onder zware belasting geeft de kachel juist extra koeling

Het is mij niet duidelijk of deze auto dit altijd al gehad heeft of dat dit ineens is opgetreden. Misschien kan uw dealer u meer uitleg geven?