Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kosten koppelingen en 2 massa vliegwiel xc60 vervangen

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 23 februari 2019

13 augustus 2018 heb ik een Volvo XC60 D3 (9-2015) met 56000 km gekocht. Na 3000 km aangegeven dat het koppelingspedaal bij intrappen licht trilt.En dat dit naar mijn idee door het 2 massa vliegwiel kan komen.
Nu, 3 dagen na het verlopen van de Bovag garantie, bij een km stand van 74000km is de drukgroep kapot. Deze is mechanisch gedeformeerd. Naast het vervangen van de drukgroep wordt ook het vliegwiel vervangen.
Kosten €1650,- garage meldt dat dit bedrag dmv coulance tot stand is gekomen en dat ik ca 50 % korting ontvang.
Volgens mij is het sowieso een sigaar uit eigen doos.

Wat mag zo'n reparatie kosten en wat is redelijk in dit geval? Eigenlijk vind ik dat de kosten voor de verkoper zijn.
Wat is uw mening?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U heeft een Volvo XC60 D3 van september 2015 in augustus 2018 gekocht met 56.000 kilometer op de teller.

Na 3.000 km heeft u reeds een klacht over de koppeling gemeld bij de verkoper waar u de auto had gekocht met 6 maanden Bovag garantie.

Nu, 3 dagen na het verstrijken van de Bovag garantie is de drukgroep stuk, mechanisch gedeformeerd. De garage stelt voor de kosten te delen en dan blijft er voor u een kostenpost van € 1.650,- over. U twijfelt of dat 50% van de rekening is.

€ 3.300,- lijkt inderdaad wel een erg hoog bedrag voor het vervangen van een koppeling inclusief 2 massa vliegwiel maar de garage kan u ongetwijfeld een gespecificeerde nota overhandigen met alle kosten en coulance.

Verder bent u van mening dat de kosten volledig voor de verkoper moeten zijn en met de nu bekende informatie deel ik die mening. U heeft het probleem met de koppeling immers ruim binnen de garantieperiode gemeld dus zou het ook onder garantie gerepareerd moeten worden.

Als uw garage hier niet in mee gaat kunt u altijd nog even bij ons terug komen om verdere stappen te bespreken.