Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Hoe te handelen na schade veroorzaakt door dealer?

Vraag gesteld door Gjavdb op 26 februari 2019

Mijn dealer heeft na het onderhoud van mijn auto hiermee een ongeluk gekregen. De auto heeft behoorlijk wat schade. Nu wordt dat allemaal netjes gerepareerd op hun kosten zeggen ze. Maar is de auto nu minder waard geworden, en wat spreek je hierover met je dealer af?

Hoe weet je zeker dat er geen schade over het hoofd wordt gezien,die pas later aan het licht komt? Of dat vervolgschade optreedt op een later tijdstip.

Hoe kan het beste handelen richting mijn dealer?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Uw garage heeft bij onderhoud schade gereden en u vraagt hoe te handelen.

Wanneer uw auto casco verzekerd is kunt u uw verzekeraar inschakelen en laten bekijken of de auto ook voor waardevermindering in aanmerking komt. Daar zijn hele specifieke voorwaarden voor die heel erg afhankelijk zijn van de leeftijd en kilometrage van de auto en de betreffende herstelwerkzaamheden. Zie hier de formule voor de waardevermindering volgens Nivre.

Is de auto alleen WA verzekerd dan hoeft u niet bij uw eigen verzekeraar aan te kloppen. U zou wel bij een eventuele rechtsbijstandsverzekering terecht kunnen om via hun de schadeafhandeling te laten lopen. Maar uitgaande van WA betreft het vermoedelijk een wat oudere auto en zal een waardeverrmindering vermoedelijk niet van toepassing zijn. Het uitgangspunt is wel altijd dat na herstel de auto niet minder mag zijn dan vóór de gereden schade. De betreffende garage zal het herstel dus vakkundig moeten uitvoeren. Vraag wel naar een factuur/omschrijving van het voorval en herstelwerkzaamheden. Dan heeft u altijd een bewijs van de aanrijding en het herstel, mocht er in een later stadium toch sprake zijn van een verborgen schade of ondeugdelijk herstel.