Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Tolgelden Noorwegen

Vraag gesteld door C. van Arnhem op 5 februari 2019

Van het voorjaar zijn wij naar Noorwegen geweest, en voor de tolgelden hebben wij ons geregistreerd.

In augustus hebben wij een factuur van EPC plc ontvangen om te betalen, t.w. factuurnummer 47500-13583723 €36.78, wel even gewacht met betalen, omdat we verwacht hadden dat dit via de credit-card verrekend zou worden. Bij een tweede bericht hebben we maar betaald.

Nu hebben we vorige week een brief ontvangen van een incassobureau Contractum international debt collection, dat wij een factuur niet betaald hebben, t.w. 47500-9822757 groot € 15.74, het nummer en bedrag komt niet overeen met de factuur die we ontvangen via EPC. heb geprobeerd via de site contact op te nemen met EPC, maar bij het invullen van de gegevens klopten deze niet. 

Antwoord van Marika

Antwoord van Marika

ANWB Expert

U bent naar Noorwegen geweest en u hebt zich geregistreerd voor de tolgelden. In augustus ontvangt u een factuur voor de niet betaalde tolgelden. Die hebt u vervolgens betaald. Vorige week krijgt u een brief van een incassobureau die u bekend maakt met een openstaand bedrag voor niet betaalde tolgelden. U kunt dat bedrag niet plaatsen en vraagt wat u het beste kunt doen.

Bedankt voor het toezenden van de gevraagde documenten. Ik heb ze samen met een collega doorgenomen en het lijkt er op dat het openstaande bedrag van €15.74 op een ander niet betaald tolbedrag toeziet. Daarover zou u eerder bericht moeten hebben gehad. Indien dat niet het geval is/u het niet bekend voorkomt dan raad ik u aan om het EPC danwel Contractum te contacteren. Wellicht dat u ook kunt vragen naar eventueel bewijs van de eerder verstuurde berichten. U doet er ook goed aan om aan te geven dat u bewijs van betaling van de tolgelden hebt en kunt overleggen.

Meer informatie over tol in Noorwegen vindt u op onze website.