Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Getik rechterkant motorruimte Golf 4 stationair

Vraag gesteld door Matthijs op 7 februari 2019

Ik heb vanmiddag een 2dehands golf 1.6 uit 1998 gekocht. Nu hoorde ik na 90km rijden zodra ik bij een stoplicht stil kwam te staan een heel hard luid getik. Zodra je gas geeft en de koppeling op laat komen verdwijnt het weer en zodra je weer stationair gaat draaien en  stil komt te staan verschijnt het weer.

Auto staat op 193000 km distributieriem is vervangen bij 183000
 

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U hoort een hard tikkend geluid bij uw VW Golf uit 1998.

Een diagnose op afstand is altijd lastig maar het omschreven bijgeluid lijkt toch richting een klepstoter te wijzen. Deze is hydraulisch en zou vanwege ouderdom stationair weleens dit bijgeluid kunnen geven. Op toeren met wat meer oliedruk kan het tikkende geluid dan weer verdwijnen.

Het bijgeluid is redeliijk onschuldig wanneer het slechts bij stationair optreedt. Repareren kán maar dan zullen alle hydraulische stoters vervangen moeten worden. Dat loopt wel gelijk flink in de papieren. Soms kan nieuwe olie nog weleens helpen wanneer dat er al een poosje in zit.

Zoals gezegd is dit een vermoedelijke oorzaak van dit bijgeluid. Wanneer het geluid voor een garage waarneembaar is zal daar wel een definitieve diagnose uitrollen. Misschien wel dezelfde met wellicht ook een prijsopgave voor herstel. Wellicht zijn de kosten zodanig hoog, dat u het geluid laat voor wat het is.