Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Afschrijving

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 7 februari 2019

In 2017 heb ik een 2e hands Golf Sportvan 1.4 TSI Highline automaat uit september 2015 gekocht voor € 27.200 met (volgens de garage) lichte schade. Na goed een jaar bleek door lekkage aan het panoramadak dat de auto was samengesteld uit 2 auto's. Vanuit de fabriek was de kleur anders en er zat geen panoramadak in.
In het geschil met de garage dat daarop volgde, wordt ik telkens aan het lijntje gehouden. Uiteindelijk wil de garage de auto terugnemen voor € 21.000. Dit vindt ik een veel te laag bedrag. In 1,5 jaar schrijf ik dan € 6.200 af. Is dit normaal voor een auto, die bij verkoop rond € 36.000 kostte?

Antwoord van Harm

Antwoord van Harm

ANWB Expert

Als duidelijk is dat er aan u een volstrekt andere auto verkocht is dan dat u dacht te kopen, dan zal deze (eventueel na een gang langs de rechter) terug genomen moeten worden door de verkoper.
Dit noem je een "gedwongen inruil". De auto is wel een tijd gebruikt en dan is het gebuikelijk om daar wel een bepaalde vergoeding voor te betalen. Wij kunnen voor onze leden berekenen wat dan een redelijk bedrag zou zijn.

Daarvoor maken we een autokostenberekening over de geplande gebruikperiode. We hebben daar nog de volgende gegevens voor nodig:
-het kenteken van de auto
-de exacte omschrijving van de lichte schade, het liefst met een schadebedrag of korting die u daarvoor ontvangen heeft
-eventuele extra's op de auto
-de geplande gebruiksduur
-de kilometerstand bij aanschaf in 2017
-het aantal kilometers dat u er nu mee gereden heeft.

Kunt u deze antwoorden naar ons mailen, deze persoonlijke zaken hoeven we dan niet op ons Expert Platform te zetten.