Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Trekhaak op elektrische auto

Vraag gesteld door Vofjbakker op 7 februari 2019

Wanneer komen er voldoende elektrische automerken waar een fietsdrager op gemonteerd kan worden? Het verwonderd mij, dat ik daar heel weinig over lees.Heel veel 65 plussers rijden  een auto met trekhaak om de fiets mee te nemen. Als er geen geen trekhaak op een elektrische auto gemonteerd mag worden, zal de verkoop voor deze groep nooit beschikbaar komen. Dus zie ik mij zelf nooit elektrisch rijden. Kunt u daar een keer onderzoek naar doen?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U vraagt wanneer er voldoende elektrische auto's op de markt komen waar een fietsendrager op gemonteerd kan worden.

De elektrische auto staat nog aan het begin van zijn ontwikkeling. Toch is het bijvoorbeeld nu al mogelijk om een zogenaamde RMC haak op een Nissan Leaf te monteren.
Brink/Thule maakt speciale RMC trekhaken waar geen aanhanger mee getrokken kan worden maar wel een fietsendrager op geplaatst kan worden.

In het begin van de hybride auto's mocht hier ook geen aanhanger mee getrokken worden en ook voor de meeste hybride auto's is op dit moment een RMC haak verkrijgbaar.

Naarmate er meer elektrische auto's op de markt komen en er meer verkocht worden zal er ongetwijfeld een RMC haak beschikbaar komen voor deze auto's, net als op dit moment al voor de Nissan Leaf.