Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Stuurbekrachtiging Mitsubishi Colt 2008

Vraag gesteld door J. Freijser op 4 februari 2019

Mijn 1.1 Mitsubishi Colt uit 2008 heeft denk ik een probleem met de stuurbekrachtiging. Wanneer ik instuur gaat het stuur niet terug naar de middenstand, ik moet fysiek terugsturen. Wat wel bekend is bij rechtuitrijden is de vaagheid maar als ik niet constant een tikje bijstuur rij ik zo de andere weghelft op.

Waar zou dit aan kunnen liggen? Zou een sterkere accu een oplossing zijn om de stuurbekrachtigingsmotor beter te laten draaien? Is dit te verhelpen door een onderdeel te vervangen?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Het stuur van uw Mitsubishi Colt komt na een bocht niet goed terug in de middenstand. U vraagt of een zwaardere accu dit probleem kan oplossen. Een zwaardere accu zal dit probleem niet oplossen.

Mogelijk helpt het om de stuurhuisolie te verversen, maar het probleem kan ook veroorzaakt worden door de software van de stuurbekrachtiging. Ook de stuurhoek/koppel sensor kan dit soort problemen veroorzaken. Onderzoek zal moeten uitwijzen wat de oorzaak is. Mogelijk zijn er foutcodes opgeslagen die een zoekrichting kunnen aangeven.