Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Quiz

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 5 februari 2019

Lekker slim van jullie om die verkeersquiz zo openbaar te maken. Straks komen er weer vragen in de 2e kamer en moeten we examen doen.Ben al heel lang lid maar als jullie dit soort activiteiten gaan doen zeg ik mijn lidmaatschap op. 

Antwoord van Monique

Antwoord van Monique

ANWB Expert

U stelt het niet op prijs dat wij de resultaten van de verkeersquiz openbaar hebben gemaakt. Dit zou kunnen leiden naar vragen in de 2e Kamer met mogelijk een herexamen tot gevolg. Als ik uw reactie zo lees, dan heeft u angst om herexamen te doen. Klopt dat?

Dat is natuurlijk niet onze bedoeling geweest. De Verkeersquiz is er juist voor bedoeld om ons en de leden inzicht te geven waar de gaten zitten op verkeerskennis gebied. Zo kunnen we via de Kampioen en op anwb.nl de leden nog beter informeren waarin ze hun kennis kunnen verbeteren. En kennis van verkeersregels dient natuurlijk de algemene verkeersveiligheid waar de ANWB voor staat.

Uw signaal hebben we nog niet eerder ontvangen. We krijgen juist het tegenovergestelde geluid te horen. Veel leden willen graag wat we veel meer aandacht besteden aan verkeersregels omdat ze gedurende hun rijbewijs-tijd nauwelijks te horen krijgen welke verkeersregels veranderd zijn of erbij gekomen. Dat signaal geven we af aan de overheid.