Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Motorproblemen?

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 2 februari 2019

Onlangs heeft mijn Ford Focus uit 2012 met 108000 km op de teller diverse storingen gegeven ( motor management), wat bleek uit foutieve waarde in de katalysator. Ik ben op advies van de garage overgestapt naar 98 benzine en ik heb een middel aan de benzine toegevoegd welke de katalysator reinigt. Hierdoor lijkt het probleem verholpen, de melding is niet meer terug gekomen. Echter sinds 2 weken hoor ik een ratel, deze ratel hoor ik alleen bij een koude motor en wanneer ik de motor belast dus niet bij een laag toerental en niet bij stationair lopen van de motor. Vandaag kwam hier ook nog eens een hele vreemde geur bij, alsof er een gaslucht in de auto hing.

Heeft U een idee wat dit zou kunnen zijn? Het vreemde is dat de auto elke keer weer perfect start en loopt, ik merk geen enkel verschil met van te voren.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Uw Ford Focus uit 2012 met 108.000 km op de teller had diverse foutmeldingen.

Op advies van uw garage bent u Euro 98 benzine gaan tanken en heeft u een middel aan de brandstof toegevoegd om de katalysator te reinigen. Sinds 2 weken hoort u een ratelend geluid bij koude motor en als u de motor belast en sinds vandaag ruikt u een vreemde lucht in de auto.

U moet met deze auto zo snel mogelijk naar uw garage om diagnose te laten stellen wat het rammelen en de lucht veroorzaakt. Zowel het rammelen als de vreemde lucht kan veroorzaakt worden door de katalysator die stuk is.