Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Brommobiel 45km

Vraag gesteld door P. Noll op 5 februari 2019

Ik las in kampioen over diesel, nu rijd ik in een brommobiel en een heleboel met mij. Maar hier lees je nooit wat over, zijn wij het vergeten volk? Ik denk dat wij zonder roetfilter rijden. Wat gebeurt er met ons is mijn vraag?
 

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U heeft in de Kampioen gelezen over de toekomst van auto's met een dieselmotor en het milieu. U vraagt waar de brommobiel staat, die rijden immers ook op diesel.

De brommobiel is op dit moment slechts een kleine groep in verhouding tot de auto's.
Bovendien rijdt de gemiddelde brommobiel weinig kilometers op jaarbasis en is een brommobiel ten opzichte van een auto zeer zuinig met een lage CO2 uitstoot. Brommobielen zijn inderdaad niet voorzien van een roetfilter.

Toch zien we ook bij de brommobielen de overgang naar elektrisch. Een brommobiel is uitermate geschikt om voorzien te zijn van een elektromotor omdat er over het algemeen geen lange afstanden mee gereden worden en de brommobielen veel in de stad gebruikt worden.

Op dit moment worden brommobielen niet genoemd in milieuzones en ligt het ook niet in de lijn der verwachtingen dat dit binnekort anders wordt. Op termijn zullen brommobielen van diesel afstappen en overgaan naar elektrisch.