Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Verkeersboete Duitsland

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 25 januari 2019

Goedemorgen,

Een tijd geleden heb ik een bekeuring ontvangen op mn adres vanuit Duitsland. Degene aan wie deze geadresseerd was woont niet op dit adres en de auto is niet bekend In deze straat. En staat niet op m'n naam. Dus Ik heb deze bekeuring dan ook retour gestuurd. Met de mededeling dat deze persoon hier niet woont.

Vandaag 23/1 kwam PostNL met een aangetekende bekeuring. Deze heb ik uiteraard geweigerd en retour laten nemen. Maar wat nu verder? Kan ik ergens melden dat deze persoon hier niet woont en de auto niet bekend is. Ik heb geen naam en kenteken uit de brief opgeschreven. RDW en gemeente Nieuwegein kunnen me niet verder helpen. Maar de aangetekende brieven blijven komen.

Hebben jullie nog tips?

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft een boete uit Duitsland ontvangen welke onjuist zijn geadresseerd. De geadresseerde is niet woonachtig op uw adres en de opgegeven auto en kenteken is u onbekend. De brieven heeft u telkens retour gezonden. U vraagt zich af wat te doen.

Nu u niet meer beschikt over een van deze brieven, kunt u momenteel niets anders doen dan afwachten.

Mocht u andermaal een soortgelijke brief uit Duitsland, welke niet aan u gericht is, raad ik u aan telefonisch of per mail contact te leggen met de dossierbehandelaar van de boete (gegevens van deze persoon staan rechts bovenaan de brief). Informeer deze persoon hoe de vork in de steel zit.