Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Trekgewicht Mitsubishi Outlander PHEV 2019

Vraag gesteld door Elshenk op 22 januari 2019

In het decembernummer van de KCK staat een uitgebreide test van de Mitsubishi Outlander PHEV 2019.  Voor het trekken van een caravan tot 1500 kg is het een prima auto.

Als ik dezelfde gegevens invoer bij ANWB caravantrekker is het resultaat matig. We hebben een Adria Adora 462 UP 1500 kg
 

Antwoord van Harm

Antwoord van Harm

ANWB Expert

U wilt weten waarom de Mitsubishi Outlander matig uit onze Caravantrekker komt.

Er is hier inderdaad een verschil tussen dit theoretische model en de praktijk. Dat ligt aan het feit of er met het gecombineerde vermogen (en koppel) van de hybride aandrijflijn wordt gerekend of alleen met dat van de verbrandingsmotor.

Omdat we niet zeker weten of het volledige vermogen onder alle omstandigheden altijd beschikbaar blijft durven we daar nog niet mee te rekenen, je wilt immers niet halverwege een helling in de problemen komen. Ook weten we niet zeker of de mooie, maar deels complexe, techniek op de lange termijn wel blijft functioneren onder zware omstandigheden, zoals het meerdere malen wegtrekken op een steile helling met 1500 kg aan de haak. De beperking in het instructieboekje m.b.t. een helling van meer dan 12% bevestigt onze bedenkingen. Maar de praktijk zal dit op termijn moeten uitwijzen en ook of de levensduur niet beperkt wordt bij zwaar gebruik.

Daarmee zijn we in de Caravantrekker wellicht wat aan de voorzichtige kant. In de rijimpressie was de Outlander dusdanig overtuigend dat we vermoeden dat de Outlander veel meer aan kan. Als we zeker weten dat de boel ook na jaren en met een flinke kilometerstand heel blijft én dat er geen verassingen zijn v.w.b. het vermogen, dan kunnen we de grens in de Caravantrekker op termijn wellicht optrekken.