Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Skoda Fabia 1.4 stuurprobleem

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 28 januari 2019

Mijn Skoda Fabia 1.4 (bouw jaa 1999-2007) heeft een probleem met het stuur. Soms gele en rode lampje brandt op die dashboard en die stuur wordt heel hard om te draaien. Soms deze gebeurtenis komt tijden onderweg of toen starten. Dan later toevallig binnen een uur komt goed en die lampje gaat uit. Ik heb nieuw stuur pomp gekocht en stuur olie engevuld maar niks veranderd. En dag word erg hard (niet normaal, harder dan die manual auto’s) onderweg ik bel de Wegenwacht maar hij zei dat het is een electrische probleem en ANWB  kunnen niks doen.

Maar mijn vraag is als die electrische probleem maakt die stuur lampje brandt aan/uit dan waarom is die stuur wordt erg hard om te draaien? Soms gebeurt op die snelweg, binnen stad en toen ik parkeren of vertreken. Soms word erg hard onderweg. Het gevaarlijk en maak mij zorgen over mijn veiligheid.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U heeft problemen met de stuurbekrachtiging van uw Skoda Fabia 1.4 1999-2007.

Regelmatig krijgt u foutmeldingen op het dashboard en valt de stuurbekrachtiging uit. U geeft aan dat u een nieuwe stuurpomp heeft gemonteerd zonder resultaat.

U moet met deze auto naar een specialist. Deze auto heeft een elektrisch/hydraulische bekrachtiging die soms uitvalt. Waarschijnlijk is er een sensor stuk of is er een probleem met de bedrading van de stuurhoeksensor.