Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Omruilgarantie Mercedes

Vraag gesteld door M. Kerstholt op 25 januari 2019

Bij mossel rotterdam een mercedes gekocht met het start stop systeem meerdere dagen in de garage gestaan. Ook meerdere dingen geconstateerd. Lambda sonde lekkende benzine slang beurt niet ingevoerd waardoor ik geen recht had op service ster garantie. Dit is later wel aangepast

Heb vanaf dag 5 over de omruil garantie gehad. Ik wil nu van de auto af omdat ze het probleem niet kunnen oplossen. Ze  mogen een andere auto leveren, maar die hebben ze niet. Niet de c200 of c250, alleen een c180 maar dat is met een zwakkere motor.

Wil nu mijn geld terug. Is dit mogelijk?
 

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft onlangs bij een autobedrijf een gebruikte Mercedes gekocht inclusief omruilgarantie. Na levering openbaarde zich tal van gebreken, welke niet allemaal kunnen worden opgelost door de verkoper. U vraagt zich af wat uw rechten zijn.

Nu de verkoper u geen gelijkwaardige auto kan aanbieden op grond van de omruilgarantie, en de gebreken blijvend niet hersteld kunnen worden, maakt dat u in uw recht staat de koopovereenkomst te ontbinden op grond van non-conformiteit (art 7:17 BW juncto 7:22 BW).

U dient op uw beurt de auto terug te leveren aan de verkoper, de verkoper dient op zijn beurt het aankoopbedrag aan u terug te betalen.

Meer informatie over klachten na aankoop vindt u op onze website