Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Groene kentekenplaten in Duitsland

Vraag gesteld door Fluctus op 1 december 2017

Mag ik een in Duitsland gekochte auto ophalen met de groene kentekenplaten van mijn garage in Nederland? Ik las dat dit mag als deze garage verklaart dat deze Duitse auto deel gaat uitmaken van zijn bedrijfsvoorraad. Klopt dit?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over de groene handelaars kentekenplaten. Deze kentekens worden verstrekt door de RDW en gelden de voor u relevante regels.

Als u met handelaarskentekenplaten rijdt, moet u altijd het originele handelaarskentekenbewijs/handelaarskentekencard bij u hebben.

Het gebruik van het handelaarskenteken moet direct verband houden met de door uw bedrijf opgegeven bedrijfsactiviteiten. Dus niet voor uitleendoeleinden.

U mag het handelaarskenteken alleen in Nederland gebruiken. Er zijn 3 landen waar het gebruik ook is toegestaan, maar met beperkingen: in België en Luxemburg: uitsluitend voor het afleveren of ophalen van een voertuig voor koop en verkoop van het voertuig. Dus niet voor een proefrit.

In Duitsland: alleen bedrijfsauto’s mogen met een Nederlands handelaarskenteken in Duitsland rijden. Deze bedrijfsauto’s mogen daar alleen rijden in verband met opbouw, ombouw of herstelwerkzaamheden die daarmee te maken hebben. U moet een schriftelijke bevestiging van de werkplaats bij u hebben waarmee dit kunt aantonen.

(bron RDW)