Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Audi A3 Waterpomp moet vervangen worden

Vraag gesteld door S.Alleman op 23 januari 2019

Ik heb een Audi A3, nieuw gekocht, kenteken 6-KDD-58, met km stand 67000. Volgens de garage dient waterpomp vervangen te worden kosten 1200 euro. Is dit normaal bij deze km stand en zijn de kosten normaal?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

De waterpomp van uw Audi moet met de genoemde kilometerstand vervangen worden.

Volgens onze info zou montage ruim 2 uur in beslag nemen maar betreft het vermoedelijk de complete waterpompunit met aandrijfriempje en thermostaathuis. De universele markt laat bedragen zien van rond de 400 euro en sluit ik niet uit dat Audi daar origineel ongeveer het dubbele voor vraagt. Ik denk dat u wat meer gespecificeerd moet vragen hoe dit bedrag is opgebouwd maar het genoemde bedrag zou op basis van een delaer ingreep best kunnen kloppen.

Dat neemt niet weg dat dit een buitensporig gebrek is dat u bij deze leeftijd en kilometrage niet hoeft te verwachten. Op basis van een redelijke verwachtingstermijn zou u mogen verwachten dat dit toch minstens twee keer zo lang mee zou moeten gaan. Ik denk ook dat u de dealer moet aanspreken over een duurzaam component dat non-conform is. U zou zelfs nog kunnen aansturen op een volledige vergoeding of in ieder geval tenminste de helft als coulance.

Zie aanvullend onze pagina Klachten na Aankoop hoe te handelen wanneer er sprake is van een buitensporig vroeg gebrek.