Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Wat is het juiste moment om mijn tweedehands auto te verkopeN?

Vraag gesteld door K. Adams op 12 januari 2019

Beste mevrouw of heer,
Onze Peugeot 207SW (uitgave maart 2009) wordt dit jaar 10 jaar. Wij hebben hem dan zelf 5 jaar in bezit. APK is in juni. Aangezien wij in juli naar Noorwegen met vakantie willen (toch weer een aardige trip), stellen wij ons op dit moment de vraag: is het niet slim om onze auto in te ruilen? Hij heeft 119.000km op de teller, wij zelf rijden tussen de 10.000 en 15.000 per jaar (incl. vakanties). De auto is altijd netjes in onderhoud geweest, heeft zijn beurten gehad. Hoe weet ik wanneer het slimmer is om de auto in te gaan inruilen, en hoe weet ik of het geen probleem is om hem bijvoorbeeld nog gewoon te behouden? Op welke tekenen moet ik letten, bij welke cijfers is switchen slim?
Grote dank voor jullie hulp!

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U vraagt wat het beste moment is om uw auto in te ruilen.

Het antwoord op de vraag 'doorrijden of inruilen' is niet zo maar te geven. Het hangt helemaal af van de situatie en van de auto waar het om gaat. Of je besluit tot 'doorrijden of inruilen' is vooral een rekensom die je per individueel geval moet berekenen en beoordelen.

Natuurlijk is de huidige staat van de auto belangrijk om deze berekening te maken. U kunt denken aan een keuring bij bijvoorbeeld Dekra maar ook uw eigen garage kan de huidige staat van de auto in kaart brengen.

Op onze website vindt u informatie over inruilen of doorrijden en een link naar ons autokosten programma.