Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

waar kan ik een thuiskomer en krik kopen voor mijnBMW (218i active tourer)

Vraag gesteld door CJP op 11 januari 2019

BMW levert geen reservewiel voor mijn 218i active tourer maar wil er toch wel een. In het bestemde van onder in de koffer past alleen thuiskomer, 135/19 16 of zo.
Kunt u mij een richting geven van adressen welke deze kunnen leveren ?
m.v.g. Cor van Reek

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U zoekt een reservewiel met krik voor uw BMW 218.

U zou voor een stalen velg kunnen kiezen met de gewenste bandenmaat. Stalen velgen zijn makkelijk óók universeel leverbaar met de juiste velgspecificaties. Zie bijvoorbeeld deze leverancier.

Een krik zou ook een simpel universeel hydraulisch potkrikje kunnen zijn zoals te koop bij de betere automaterialen winkel. Ik denk overigens niet dat de aanwezige uitsparing voldoende ruimte biedt aan een volwaardig reservewiel.***

Reactie van CJP:

Uitsparing is 88x60X17,5 cm en dus te klein voor een 205/60/16
maximaal kom je dan op een 175/70 14 of 165/65 15
de 135/90 16 is dus te groot qua diameter.
ANWB adviseerd wel een reservewiel, mer 50% van de auto's zonder zou je dan wat meer aanbod kunnen verwachten bij de quik-sprint/profiles enzo.***

Reactie van Jos van der Drift:

Dat wordt wat uitsparing betreft een probleem. Overigens leveren de bekende fastfit bedrijven ook wel stalen velgen met de gewenste bandemaat maar z.g.n. thuiskomertjes kom je niet echt tegen. De Wegenwacht heeft deze wel aan boord omdat de moderne generatie auto's daar in de meeste gevallen niet over beschikken. De hulptroepen kunnen een auto bij een lekke band zónder aanwezig reservewiel deze weer snel mobiel krijgen. Maar buiten onze landsgrenzen is dat inderdaad best vervelend. Dan is desnoods een volwaardig wiel wel welkom als redder in nood maar neemt een prominete plek in de kofferruimte in beslag.