Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

VW Polo Blue Motion sept 2011 EGR koeler vervangen na 4 jaar en 4 maanden

Vraag gesteld door Anamie op 22 februari 2016

1. Is het normaal dat de EGR koeler na 4 jaar en 4 maanden bij 140.000 km vervangen moet worden? Ik vind dit vreemd. Nooit eerder meegemaakt.
2. Valt dit dan niet onder garantie?
3. Hoeveel uur arbeid is het vervangen?
4. Wat kost 1 uur arbeid bij een VW-dealer?
5. Mag de garage mij hiervoor 580,-- alleen aan arbeid rekenen?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

De EGR koeler van de 1.2 TDI gaat ook bij andere Polo's vroegtijdig kapot. De auto zit gezien zijn leeftijd niet meer in de fabrieksgarantie. Ik vind coulance op zijn plaats omdat het probleem bekend is. De dealer neemt de kosten van het onderdeel voor zijn rekening. Met de vervanging van de koeler is de dealer zo'n 6 à 7 uur bezig. Het uurtarief zit rond de 80 euro, dus de offerte klopt aardig. Bent u het met het voorstel van de dealer niet eens, dan kunt u dat schriftelijk kenbaar maken. Mocht u er onderling niet uitkomen, dan kunt u de zaak voorleggen aan de Geschillencommissie als de auto nieuw gekocht is, of gebruikt mét Bovag garantie.***

Reactie van Newsreader:

Beste polo rijder,
Waarom laat je in vredes naam je auto niet Chipen en dan kunnen ze je egr ook software matig uitzetten dat ding geeft alleen maar ellende?
Uiteraard zit hij er niet voor niets in maar wanneer je even te vaak korte stukjes rijd gaat er al vervuiling optreden en ben je binnenkort weer aan de beurt met die egr.
Chipen kost ook een paar centen maar dat in eenmalig plus als je gewoon blijft rijden als dat je normaal met de auto rijdt bespaar je brandstof en dan ben je ook nog eens goed bezig voor het milieu.
Succes***

Reactie van XandervanVliet:

Net hetzelfde aan de hand gehad met mijn polo 1.2 TDI BM uit Januari 2011.

Afdoppen/wegschrijven van de EGR op dit motor type is helaas (nog) niet mogelijk.

Wel als coulance van de dealer 50% korting gekregen op de arbeidsuren gezien het feit dat dit een bekend probleem is bij dit type auto.