Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

storing inspuitsysteem fiat panda

Vraag gesteld door lindaa op 27 juni 2015

Bij herhaling gaat het waarschuwingslampje 'storing inspuitsysteem' branden (Fiat panda 1.2 2008). Het systeem is meerdere keren uitgelezen (probleem met injector 2), waarna het lampje een tijdje niet brandt. Ook gaat het soms spontaan uit. Wanneer het lampje brandt, zijn er periodes waarin de motor sputtert en het toerental iets lijkt te wisselen. Ik heb de indruk dat dit met warm en droog weer minder is.
Om een diagnose te stellen is al eens injector 1 met 2 verwisseld. Daarna kwam de melding weer op 2. Het lijkt dus niet aan de injector te liggen. Bij een laatste beurt bij de Fiat-garage werd het weer uitgelezen en mij medegedeeld dat het niet zo erg is als hij gaat branden. Behalve als hij blijvend op 3 cilinders blijft rijden en het vermogen daardoor flink verminderd. Indien dit het geval zou zijn, dat zou de volgende stap de computer vervangen zijn.
Ik heb het idee dat er niet goed naar gekeken is en twijfel sterk of de computer het probleem zal zijn. Geeft dat niet meer consequent problemen? Wat zoekwerk op internet levert op dat het soms in een deel van de kabelboom/stekkers kan zitten. Ik heb zelf echter geen verstand van auto's en wil graag advies van een derde, ter voorkoming van onnodige dure vervangingen. Kan iemand mij helpen?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Het zou kunnen dat het met de aansturing van de injector te maken heeft die af en toe weg valt. Een slecht contact in de bekabeling kan dan inderdaad de bron zijn van dit probleem. Het lijkt mij dat er tóch in die hoek gezocht moet worden. Natuurlijk zou het ook een ontstekingskwestie kunnen zijn maar dat lijkt me minder waarschijnlijk. Hopelijk wil der garage nog eens extra aandacht besteden aan de aansturing van de injectoren en dan met name van cilinder 2.***

Reactie van DennisBrobbel:

Ik heb echt precies hetzelfde probleem met mijn auto (ook een fiat panda 1.2 uit 2008).
Volgens de garage ligt het bij mij ook niet aan de bedrading.
Het is bij jou anderhalf jaar geleden, maar weet je nog waar het aan heeft gelegen?
Want ik ben een beetje radeloos geworden.