Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Levensduur remschijven Seat Arona automaat uit 2018

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 18 januari 2019

Na 16.800 km !! blijken de remschijven van mijn Seat Arona automaat van febr 2018 al beetje krom te zijn. Garage wil wel vervangen en 50/50 kosten delen = 195 euro. Auto trilt bij afremmen, dus naar garage gegaan voor check. Valt niet (meer) onder garantie na 11 maanden. Slijtage ok, maar dit is wel erg snel toch? Product moet bij normaal gebruik (wat ik doe) toch normaal werken? Wat is jullie mening?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U voelt trillingen in het rempedaal tijdens het remmen met uw Seat Arona uit februari 2018. De auto heeft nog geen 17.000 km gereden.

Een kromme remschijf kan verschillende oorzaken hebben. Vaak is de oorzaak een verstoring in de warmteafvoer, maar ook een verkeerd aanhaalmoment van de wielbouten zou al een oorzaak kunnen zijn. Maar bijvoorbeeld ook afwijking in de wielnaaf of corrosie tussen flens en remschijf of corrosie tussen velg en remschijf kan trillingen tijdens remmen veroorzaken.

De dealer wil 50% vergoeden, maar dat lijkt mij bij zo’n gebrek binnen de garantieperiode een opgepast voorstel, tenzij de garage kan aantonen dat u iets te verwijten valt. Hiervoor zal eerst moeten worden onderzocht wat de oorzaak van de trillingen is en als de remschijven krom zijn, wat de oorzaak daarvan is.

Op onze website vindt u een stappenplan klachten na aankoop