Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Hoe betrouwbaar is een Range Rover(sport)

Vraag gesteld door rangerover op 27 april 2015

Hoy, ik wil een Range Rover kopen, doch ik hoor links en rechts negatieve berichten over de betrouwbaarheid en daarmee uiteraard hoge onderhoudskosten.
Ik informeer ook links en rechts en ik weet dat sommige types/bouwjaren extra of meer mankementen vertonen. Er is bijvoorbeeld een type/bouwjaar met te hoge boring waardoor de motor kapot loopt.Maar ik ben er niet achter kunnen komen om welke type en/of bouwjaar dit gaat.
Daarnaast zijn of waren er nog vele kleine/grote kwaaltjes die ik niet ken maar waar je wel rekening mee moet houden.

Uiteraard heeft natuurlijk niet elke Range Rover hier last van, maar als bepaalde typen en/of bouwjaren specifiek meer gebreken vertonen dan andere, kan ik deze beter overslaan en naar andere typen/bouwjaren kijken.

Dit is natuurlijk geen garantie dat een ander type of bouwjaar geen gebreken kan vertonen, maar het sluit natuurlijk reeds bekende problemen uit.

Ik wil graag zoveel mogelijk informatie vergaren, zowel slechte als goede punten, om op basis hiervan toch een goede keuze te kunnen maken, welk type en/of bouwjaar het minste risico zal opleveren.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Als ik onderzoek doe  naar voorkomende problemen bij een Range Rover Sport kom ik het volgende tegen. Problemen met luchtvering, differentieel front in het bijzonder modellen voor 2005, automatische 5 bak.   De totale kosten zijn hoog, ook bij exemplaren zonder problemen en vooral wordt er gesproken over het brandstofverbruik.

Het is dus zeer aan te bevelen om een gebruikte auto te laten keuren voor aankoop omdat het stuk voor stuk dure reparaties zijn.***

Reactie van pamandrea1:

Ik ben in het gelukkige bezit van een fraaie Range Rover LM diesel bouwjaar 2005, echter model 2006. Tot dat model 2006 is de kwaliteit bedenkelijk en af te raden. Daarna beter uitgerust en meer betrouwbaar.
Verder is het zaak voor onderhoud en vooral bij storingen de "officiele Land Rover dealers " te mijden. Ondeskundig personeel en veel te duur (omvang werkplaats uren op de rekening).
Ik heb zelf zeer goede ervaringen met Land Rover specialist van Gellekom in Soest : open-eerlijk-deskundig.