Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Geen recht op pechhulp met Partnerpas als je als gezin twee auto's hebt

Vraag gesteld door Markth op 12 oktober 2016

Ik had vandaag een bijzonder vreemd gesprek met een anwb medewerkster over wegenwacht hulp en de Partnerpas.
Situatie: we hebben twee auto's, mijn vrouw is wegenwachtlid. Ik heb een Partnerpas. Ik wilde Europa dekking toevoegen. Een van de auto staat met keten geregistreerd als gezinsauto.
Wat ze me meldde dat ik geen recht op hulp heb in nl en zeker ook niet in Europa omdat we twee auto's hebben in het gezin. Stel mijn vrouw krijgt een keer pech met de tweede auto dan wordt ik niet meer geholpen met de gezinsauto.
Ik ben er stellig van overtuigd dat dat niet zo is en ik met de ene auto gewoon recht heb op hulp, ongeacht in welke ander auto mij vrouw ook ooit pech heeft gehad (natuurlijk tot de max aantal keer en max aantal kentekens voor mijn vrouw).
Voorwaarden nog een keer goed gelezen en ik kan deze regel echt niet vinden. Zie ik iets over het hoofd of ben ik toch verkeerd voorgelicht?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U heeft een vraag gesteld over uw recht op hulpverlening door de Wegenwacht op grond van uw ANWB Partnerpas. U heeft gelijk in wat u schrijft, onze excuses voor de verwarring. De situatie is als volgt:

In uw gezin zijn twee auto's. Uw vrouw is ANWB Wegenwacht lid en heeft daarmee recht op hulp ongeacht met welk kenteken zij onderweg is. Natuurlijk, zoals u ook aangeeft, met een maximaal aantal pechgevallen en kentekens per jaar.
U heeft, daarnaast - op grond van uw Partnerpas - alleen recht op hulpverlening met het 'gezinsvoertuig' waarvan zij het kenteken heeft doorgegeven. Als uw vrouw pech krijgt met de tweede auto, dan wordt u met de gezinsauto gewoon geholpen. U heeft met de Partnerpas echter geen recht op hulpverlening in uw tweede auto, of een ander voertuig.

Als u –als partner- wel in meerdere auto’s hulp wilt ontvangen kunt u Wegenwacht met partnervoordeel afsluiten.

U kunt dit verder nalezen op http://www.anwb.nl/wegenwacht/extrapas/partnerpas***

Reactie van markth.:

Dank voor het heldere antwoord.
Mochten jullie dit enerverende gesprek nog even terug willen luisteren, wo 12-10 15.11. Lijkt me goed om die even te evalueren.