Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

VW Polo onderhoud/distributie

Vraag gesteld door Pjotr1972 op 7 januari 2019

Beste ...

Ik heb een polo 1.2 TSI van 2012 gekocht.
Type 6R
Uitvoering FM5FM52T106LLEVR27MQ
Wat is voor deze auto de interval voor de distributieketting/riem vervanging?
Tijdens de proefrit had ik twijfels over de werking van de airco. Voor aflevering wordt deze opnieuw op druk gezet. Hoe kan ik bij aflevering checken of dit afdoende is of dat er toch meer aan de hand blijkt te zijn?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U heeft wat vragen over de aanschaf van een gebruikte Volkswagen Polo.

Dit model met 1.2 TSI-motor heeft een distributieketting.

Een airco verliest gedurende de tijd wat van zijn vulmiddel. Het is normaal dat de werking dan afneemt en het systeem na onderhoud weer goed werkt. Krijgt u garantie op de auto?

 


***

 

 

Reactie van Pjotr1972:

 

 

1. Distributieketting, dus die hoeft niet vervangen te worden?
2. Ik heb gehoord van distributie problemen bij de TSI motoren. Zijn er slechte ervaringen met de TSI motoren uit deze serie?
3. Kun je de airco ook testen zodat je zeker weet dat ie in orde is?
4. De auto is zonder garantie gekocht.

 

Reachte van Erik Jan de Jong:

De distributieketting kent geen vaste vervangingstermijn. Hij is onderhoudsarm en wordt alleen vervangen als er aanleiding is. Dat kan zijn rek op de ketting, een ratelend geluid of uit voorzorg. In geval van een 1.2 TSI uit 2012 kan dat aan de hand zijn. Er was een serie Volkswagens waarvan de ketting met spanner vervangen zijn. Dat is gebeurd bij de eerstvolgende onderhoudsbeurt bij de dealer. Er is geen terugroepactie geweest. Misschien kunt u bij een VW-dealer nagaan of uw auto er één van de 940 exemplaren is, en of de ketting vervangen is. 
Een airco is op zijn werking te testen, maar als het buiten kouder is dan een graad of 4, dan werkt de airco niet. Ook kan het niveau van het koudemiddel worden gecontroleerd via een kijkglaasje. Bij twijfel kunt u een aircopspecialist raadplegen.