Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

portier ramen VW Polo gaan spontaan open.

Vraag gesteld door Jannien op 26 december 2018

Wij hebben een VW Polo van 3,5 jaar oud. Sinds een maand of 6 gaan de portier ramen spontaan zo af en toe vanzelf open. Ze gaan dan 100% open en dan weer b.v 30% open Op internet gelezen dat meer Polo bezitters er last van hebben, alleen heb ik geen duidelijke oorzaak gelezen van dit probleem.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

De portierramen van uw Polo gaan spontaan open.

Dit probleem zou in de BCM kunnen zitten. Dit is een boordnetcomputer met tal van elektronische aansturingstaken. Ik wil benadrukken dat dit vooral een dealer klusje is. En gezien de leeftijd en wellicht óók de dealer die u de auto heeft geleverd, is dit een buitensporig gebrek. U mag altijd de beoogde kosten aan ons voorleggen na diagnose van de garage. Vaak worden dit soort buitensporige gebreken en daaraan gerelateerde kosten volledig in rekening gebracht. In veel gevallen ten ontechte wanneer het product non conform is op basis van de leeftijd van het voertuig. Wij kijken graag mee wat redelijk of billijk is en mag u dat altijd via dit platform aan ons voorleggen.

Een 100% zekere diagnose heb ik niet maar de genoemde computer of ergens een massa storing lijkt me geen onlogische gok. Het blijft echter een zoekplaatje waar de dealer de meeste ervaring in heeft. Maar let dus op de kosten gezien de nog prille leeftijd van deze auto.