Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

peugeot 206 wil regelmatig niet starten

Vraag gesteld door grijzepostduif op 7 januari 2019

goede avond, mijn peugeot 206/2000 wil regelmatig niet starten, na het loskoppelen van de accu pluspool start hij meestal wel weer. nu heb ik er ook al een nieuwe (pdp censor hopelijk is deze afkorting goed) ingezet. wat ik zo vreemd vindt dat hij een hele lange tijd geen problemen geeft, en dan ineens vaak: korte rit (nog geen kilometer) start hij weer niet. hij is ook al in de garage geweest, men gaf daaraan dat de computer stuk is? (waarom start hij dan een hele lange tijd normaal. kunt u mij op weg helpen, ik weet het niet meer! met vriendelijke gr Geert van der veen

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Uw Peugeot 206 uit 2000 wil regelmatig niet starten en u vraagt wat de oorzaak kan zijn.

Het is mij niet duidelijk of de auto niet start of niet aanslaat. U heeft de BDP sensor vervangen dus ik ga er vanuit dat de auto niet aanslaat.

Uw garage geeft aan dat de computer stuk is dus waarschijnlijk kunnen zij ook aangeven wat het probleem veroorzaakt en waarom de auto vaak wel start.

Een probleem is alleen vast te stellen als het zich voordoet. U kunt ook de Wegenwacht bellen op het moment dat de auto niet start/aanslaat. De Wegenwacht kan dan onderzoeken wat de oorzaak is.