Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Ford transit diesel geeft soms een geluid zoals bij een snel oplopend toerental en snelheids verlies

Vraag gesteld door mensenrechten op 3 januari 2019

De koppeling is niet versleten en geeft geen probleem bij optrekken op een steile helling.Het probleem is niet consequent en treed volstrekt willekeurig op .Naar lang onderzoek door Ford garage een vaag verhaal over vermogensverlies en olie verbruik in de turbo . Probleem nog steeds niet op gelost . Waar hebben ze het over en waar bestaat de reparatie uit .Graag vooral een prijs indicatie als ik wil doorgaan met onderzoek en reparatie .Klink mij allemaal heel duur .

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U heeft een vraag over een probleem met een Ford Transit diesel.

Het is mij niet duidelijk wat er precies gebeurt en of het toerental daadwerkelijk oploopt en de snelheid daalt of dat alleen het geluid er is.

In eerste instantie lijkt het een probleem met de koppeling maar u geeft aan dat die het zeker niet is.

Verder heb ik geen idee wat de garage geconstateerd heeft en wat de oplossing en de kosten hiervoor zijn.

Het beste kunt u uitleg en een offerte bij uw garage vragen.

Als u twijfelt aan de diagnose van uw garage kunt u een second opinion laten uitvoeren door een GMTOdiagnosespecialist of een dieselspecialist.***

Reactie van mensenrechten:

Het toeren tal gaat afhankelijk van mate van gasgeven snel omhoog. De koppelings platen zijn op zeker niet versleten . Of er andere invloeden zijn zoals de hydroliek falen, olie lekkage ,etc is volgens ford zeer onwaarschijnlijk .Het probleem zit hem zoals eerder aan gegeven in de turbo .Herkend iemand dit .