Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

cabrio kopen

Vraag gesteld door peugoutje op 8 januari 2019

Goedendag,

Al jaren rijd ik Peugeots cabrio. Ik wil nu overstappen op een ander merk, maar kom tot de conclusie dat er geen cabrio's hardtop meer gemaakt worden (buiten peugeot ). Mijn vraag is, waarom niet meer? en zijn de linnenkappen tegenwoordig zo geluiddicht en isolerend en zijn ze ook niet meer inbraakgevoelig?

Vriendelijke groet
Elly

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U overweegt de aanschaf van een andere cabrio.

De nadelen van een softtop zoals o.a inbraak- en onderhoudsgevoeligheid zijn er nog steeds maar de kappen zijn wel tegenwoordig beter geisoleerd en beter bestand tegen weersinvloeden. Maar de softtop geeft de auto duidelijk méér de cabrio uitstraling.

Een hardtop vraagt toch wat carrosserie aanpassingen dat wat uitstraling betreft de auto toch minder aantrekkelijk maakt dan met een linnen kap. Met de hardtop krijgt de auto toch wat minder de cabrio identiteit mee, ondanks dat de hardtop wel wat stiller, veiliger en minder inbraak gevoelig is. De reden dat er steeds minder voor de hardtop constructie wordt gekozen heeft dus een cosmetische reden. Het 'smoelt' minder aantrekkelijk maar heeft de softtop inmiddels óók wel wat verbeteringen doorgemaakt.