Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Toegang werkplaats garage

Vraag gesteld door santafe op 29 december 2018

Een jaar geleden heb ik een auto gekocht bij een andere merkgarage dan voorheen. Onlangs heeft mijn auto daar een grote beurt gehad. Toen men aan mijn auto bezig was heb ik de receptie gevraagd of ik de monteur even mocht spreken. Bij de garage waar ik voorheen mijn auto in onderhoud had was dat nooit een probleem. Ik doe dat graag om mijn auto als die op de brug staat aan de onderkant te bekijken, en om met de monteur persoonlijk de reparaties c.q. het onderhoud aan mijn auto door te nemen. Mijn ervaring is dat de monteur dat vaak waardeert. Bij de garage waar mijn auto nu in onderhoud is, vertelde men mij dat een bezoek aan de werkplaats "om veiligheidsredenen" niet is toegestaan. Dat verbaasde mij ten zeerste en vind ik onacceptabel. Vraag: Is dat een regel die de garage om wat voor redenen dan ook zelf heeft verzonnen, of is daar een wettelijke basis voor. Bij voorbaat dank voor uw reactie.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U heeft een vraag over de toegang tot de werkplaats tijdens reparatie/onderhoud aan uw auto.

Het is elke garage vrij om klanten in de werkplaats toe te laten of te weigeren.

Veel garages laten echter geen klanten toe in de werkplaats om een aantal redenen.

  • Aansprakelijkheid bij ongeval of schade aan kleding door bijvoorbeeld lekkende olie of andere vloeistof onder de brug of op de werkplaatsvloer.
  • De monteur wordt afgeleid, wat tijd kost en mogelijk fouten veroorzaakt.

Als u de monteur die aan uw auto werkt wilt spreken kan dit vaak wel aan de balie maar u kunt uw wensen natuurlijk ook aan de receptionist doorgeven.

In geval de monteur u iets wil laten zien ter verduidelijking kunt u vaak wel even met de monteur meelopen naar uw auto.