Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

jaren roy-data

Vraag gesteld door Dolfie op 16 januari 2015

Betreft: schadevrije jaren / Roy-Data


In 2009 ging mijn auto naar de sloop, de verzekering werd opgeschort. Op 1 augustus 2012 werd de verzekering beeindigd.

De schadevrije jaren, 23 jaar, zijn nooit in Roy-Data gezet geweest aldus seps.nl. Ik kwam hier pas vorige week pas achter toen ik tevergeefs de royementsverklaring zocht, en nadien verder ben gaan informeren.

Mijn bezwaar heeft slecht deels te maken met een slechts drie jaar durende houdbaarheid van schadevrije jaren, doch thans hoofdzakelijk met het feit dat mijn 23 schadevrije jaren nooit blijken hebben bestaan.

U weet dat in plaats van een hogere instaptrede thans commerciele korting wordt verleend, maar daar spelen (verdwenen) schadevrije jaren natuurlijk wel een rol. Ik voel me bestolen.

Zowel de verzekeringsmaatschappij ASR als de tussenpersoon doen alsof hun neus bloedt. ASR zegt dat hun systeem is opgeschoond maar dat geloof ik niet. De tussenpersoon heeft e.e.a. wel in hun systemen maar weigert afschrift te verstrekken. Als ik via hen een nieuwe autoverzekering zou afsluiten dan willen ze die gegevens wel gebruiken om een (hogere) commerciele korting te bedingen. Dat is gedwongen winkelnering / chantage. Het is overigens niet actueel omdat er geen concreet voornemen tot het afsluiten van een autoverzekering is.

Ik kan me voorstellen dat er omtrent Roy-Data meer klachten binnenkomen bij de ANWB, en ik vraag me af wat de ANWB er mee doet om een en ander recht te trekken.

Ik ben van mening dat de historie van schadevrije jaren altijd zichtbaar moet blijven in Roy-Data, vervallen of niet.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Deze klacht/mening kunt u neerleggen bij Het Verbond van Verzekeraars of bij  Verzekeringsklachten.nl