Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Stuurkolom Kia Cee'd SW 2009 moet worden vervangen. Kiezen voor gereviseerd onderdeel of nieuw onderdeel (ca 1350 euro volgens dealer)?

Vraag gesteld door Peter_Utrecht op 4 september 2018

De stuurbekrachtiging van mijn Kia Ceed is plotseling kapot, na 5 weken stilstand in een warme zomer en geparkeerd staan in de zon. Geen idee of dat er iets mee te maken heeft. Ik begrijp de oorzaak van deze schade niet. Maar het onderdeel dat de dealer voorstelt, wel met 2 jaar garantie, is schrikbarend duur. Op internet zie ik veel lagere prijzen en ik neig naar een gereviseerd onderdeel van can 600 euro. Wat is wijsheid hier?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt hoe het stuurkolom probleem van uw Kia Cee'd te laten oplossen.

Er zijn meerdere merken met storingen aan elektrisch bekrachtigde stuurinrichtingen. Vandaar dat er specialisten zijn die een passende oplossing kunnen aanbieden voor een scherpere prijs dan de dealer die meestal tot vervanging overgaat. Er is dus niks mis met het keizen voor een specialist die en passende reparatie uit kan voeren voor minder dan de helft van een dealer ingreep. Wat mij betreft een logisch en verantwoord alternatief.