Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

rekening auto bedrijf waar mijn auto naar toe gebracht is

Vraag gesteld door Tinie12 op 16 april 2018

pech onderweg, auto afgevoerd en naar een garage gebracht ivm met oplader die niet in woonwijk kan. Garage heeft zonder toestemming diagnose onderzoek gedaan. Moet ik dit betalen?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U heeft pech gehad met de auto en uw auto is toen afgevoerd naar een garage.

U schrijft, de garage heeft diagnose gesteld zonder toestemming en u vraagt nu of u dat moet betalen.

Dat hangt van de omstandigheden af.
Onder normale omstandigheden wordt een auto met pech naar een garage gebracht met als doel dat de auto gerepareerd wordt.
Als dit niet het doel was had de auto ook naar een parkeerplaats gesleept kunnen worden om veilig te stellen.
Het lijkt mij positief dat de garagehouder zo snel mogelijk diagnose stelt om de auto ook weer zo snel mogelijk in bedrijf te hebben.

Wie heeft de auto met welke boodschap naar deze garage laten brengen?
Er zal hoe dan ook diagnose gesteld moeten worden, waarom wilt u nu niet betalen?***

Reactie van Tinie12:

Ik wil dat niet omdat de berger de auto daar ging stallen omdat ze de auto niet thuis kon afleveren en ik gevraagd heb of ik hem dan ook daar moest laten maken. Dat laatste was niet van toepassing. Zei zowel de anwb als dr berger.ze hadden gewoon een afspraak met die garage dat daar autos gestald mogen worden door de anwb zonder verdere kosten. De diagnose was mij al bekend. En ik heb daar dus ook niet om gevraagd***

Reactie van Leo Ruijgrok:

U heeft geen opdracht gegeven om diagnose te stellen en de berger heeft de auto uitsluitend voor stalling gebracht. Zowel de wegenwacht als de berger hebben u verzekerd dat u de auto daar niet hoeft te laten repareren.

In dit geval kunt u het beste contact opnemen met de alarmcentrale omdat zij met de hulpverlening op de hoogte zijn en weten welke Wegenwacht en berger u geholpen hebben.

088-2692888