Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kan ik Serviceright vertrouwen?

Vraag gesteld door Perennis op 20 juli 2018

IK HEB VIER ZOMERBANDEN NODIG VOOR MIJN AUTO Peugeot 107 Ik kreeg van serviceright een offerte voor 320, maar er staat niet bij wat inbegrepen is en welke autobanden. Is deze zaak te vertrouwen. En welk merk raadt u aan?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

Serviceright is een keten van garages.

Als u een offerte krijgt mag u verwachten dat de offerte gespecificeerd is, zodat u weet wat u eventueel zou kopen.

In dit geval gaat het om banden, maar het is verder niet bekend om welke banden het precies gaat. Zelfs het merk is volgens uw verhaal onbekend. Dat maakt de betreffende vestiging dat onder de naam van Serviceright opereert niet meteen onbetrouwbaar, maar het maakt het voor u wel onmogelijk de offerte te kunnen beoordelen. Ik zou de specificaties opvragen, zodat u ook kunt vergelijken met andere aanbieders.

Ook kunt u een gerichte offerte aanvragen van een bepaald merk en type band. De bandenmaat van uw auto hebben wij namelijk getest. De resultaten daarvan vindt u op anwb.nl.
***

Reactie van Perennis:

Helaas staat mijn bandenmaat 155/65 R14 niet vermeld in uw test.***

Reactie van Erik Jan de Jong:

Ik verwees naar een bandentest in de maat 175/65R14. Op uw auto zit 155/65R14.

De resultaten van de ANWB bandentest gelden strikt gezien alleen voor de geteste bandenmaat. Voor bandenmaten die in de buurt liggen kunt u zich wel oriënteren op testresultaten en aanbevelingen van wel geteste bandenmaten, maar tot op het laatste detail zijn de resultaten echter alleen van toepassing op de geteste maat.

Wel is het zo dat wij vaak de meest verkochte bandenmaten testen. Dit zijn ook de zogenaamde ontwikkelingsmaten van bandenfabrikanten. Vergelijkbare dus in de buurt liggende bandenmaten zijn daar dan van afgeleid en hebben dan ook vergelijkbare eigenschappen.***

Reactie van Perennis:

Heb nog steeds geen specificaties ontvangen. Heb daarom besloten om bij Kwikfit vier nieuwe banden aan te schaffen. Zij geven namelijk wel een gedetailleerde beschrijving van hun banden!***

Reactie van Perennis:

Is het zo dat energiezuinige banden bijvoorbeeld uit B categorie ook stugger zijn en daardoor minder comfortabel onder een kleine auto?