Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Startproblemen bij warme motor (LPG)

Vraag gesteld door Vera92 op 1 november 2018

Ik heb een Citroën C1 met later ingebouwde LPG installatie. De auto start op benzine en schakelt automatisch over op LPG zodra de motor warm is. Nu wil de motor echter niet meer starten wanneer hij warm is. Bijvoorbeeld na een tankbeurt of op een warme dag ook nog na een half uur parkeren. Wanneer ik op benzine heb gereden is het geen probleem om te starten met een warme motor, maar wanneer ik op LPG heb gereden dan ben ik vijf minuten bezig om 'm gestart te krijgen. De startmotor draait wel, maar hij slaat niet aan. Hij zal maar een keer afslaan voor het stoplicht, dan kom je niet meer weg! Niet heel handig dus.

Nu proberen we de meeste dingen zelf op te lossen, maar dan moeten we natuurlijk wel weten wat er aan de hand is. De bougies hebben we al vervangen, maar zonder resultaat. Ook de benzinetank met een half jaar oude benzine maar eens leeg gereden en er nu Euro 98 ingegooid, maar ook dat heeft niet geholpen. Misschien dat niet zozeer de "warme motor" het probleem is, maar een restje LPG in de leiding bij het starten?

Is dit een probleem dat vaker voorkomt bij LPG auto's? Enig idee waar het aan kan liggen of hoe het op te lossen is?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Uw Citroën C1 op LPG slaat niet meer aan als de motor warm is.

Als u op benzine rijdt heeft u het probleem niet.

Ik zou het probleem dus in de LPG installatie zoeken. Mogelijk gaat er iets fout met de afsluiters waardoor er bij een warme start na het rijden op LPG 2 brandstoffen in de motor komen.

Vermoedelijk moet u terug naar het bedrijf dat de LPG installatie ingebouwd heeft om dit probleem op te lossen.