Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Parkeerboete in Delft terwijl verkeersbord was geblokkeerd door een bouwcontainer, waardoor ik niet kon weten dat ik daar moest betalen.

Vraag gesteld door svda op 4 september 2017

Op een maandagavond om 19.00 heb ik geparkeerd in Delft. Ik heb gekeken of er een parkeerautomaat stond en gelet op de borden toen ik de straat in reed. Er was niets te zien. Andere auto's hadden ook geen bonnetje voor het raam. Toen ik twee uur later terugkwam zat er een parkeerboete onder de wisser. Ik ben toen gaan zoeken naar een bord dat aan zou geven dat ik daar betalen moest en heb dat uiteindelijk gevonden achter een bouwcontainer. Het bord was enkel te zien en te lezen als je om de container heen liep en absoluut niet vanaf de straat. Ik heb foto's gemaakt en daarna protest aangetekend bij de gemeente Delft. De reactie die ik kreeg was niet inhoudelijk en de mededeling dat ik daar had moeten betalen en dat ik dat zelf maar had moeten bedenken. Kan ik tegen dit onrecht in verweer gaan?

Antwoord van Marlijn

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U heeft uw auto in Delft geparkeerd. U zag geen parkeerautomaat en ook geen parkeerbord. Bij terugkomst trof u een parkeerboete (naheffingsaanslag parkeerbelasting). Na enige speurwerk vond u achter een bouwcontainer het bord waarop stond dat u parkeergeld moest betalen. U heeft daarvan foto's gemaakt, die u heeft meegezonden met uw bezwaarschrift. Uw bezwaar is afgewezen. U wilt weten of u nog in beroep kunt.

Tegen de beslissing van de gemeente kunt u in beroep bij de (bestuurs)rechter. Op de afwijzing staat normaal gesproken bij welke rechtbank u in beroep moet. In dit geval zal dat waarschijnlijk de rechtbank te Den Haag zijn. Het is aan te raden bij de zitting aanwezig zijn, omdat u dan een toelichting kunt geven op uw verweren. De vraag of het beroep kansrijk is hangt af van de situatie ter plekke en of er in de omgeving meerdere (parkeer)borden stonden.