Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Heeft Polestar upgrading voor mijn Volvo V 70 zin?

Vraag gesteld door loer1 op 15 januari 2018

Geachte heer/mevrouw,
Ik rij het meest lange afstanden met mijn 6 jaar oude Volvo en heb
70 000 Km gereden.
Is chip Tuning een alternatief?
Met vriendelijk groet,
Roel Veenhuizen

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of chiptuning een nuttige ingreep is voor uw Volvo V70.Op basis van uw jaarkilometrage vermoed ik dat het een benzineauto betreft.

Eerlijk gezegd ontgaat mij de reden. U bericht over voornamelijk snelwegkilometers en lange afstanden en vraag ik mij af welke omstandigheden u tegenkomt waarbij u extra pk's mist. Soms kan een caravan de reden zijn dat er behoefte is iets meer trekkracht te hebben.

U meldt niet welk motortype het betreft maar bij een uitvoering zónder turbo valt er met tunen eigenlijk niets te halen. Mét turbo wel en kan er inderdaad een factie meer motorvermogen gerealiseerd worden met een wat hoger koppel.

Even los van de uitvoering denk ik dat de voornaamste vraag is of uw gebruik en upgrading zo noodzakelijk maakt. Ik heb daar wellicht geen volledig beeld van om daar een oordeel over te geven, maar misschien kunt u daar uw gedachten nog overheen laten gaan.***

Reactie van loer1:

GEACHTE HEER/MEVROUW,
MIJN VRAAG OVER CHIPTUNING VOOR MIJN VOLVO V70 WAS NIET HELDER.
IK STEL DE VRAAG OPNIEUW:
HEEFT VOLVO POLESTAR FIJN TUNING ZIN OM MIJN VOLVO V 70 OP TE PEPPEN?
MIJN VOLVO V70 (BENZINE UITVOERING) IS 6 JAAR OUD EN HEEFT 70 000 KM GEREDEN, IK RIJ 10000 KM PER JAAR TREK GEEN CARAVAN EN RIJ NAUWELIJKS IN HET STADSVERKEER
MET VR., GROET,
ROEL VEENHUIZEN***

Reactie van Jos van der Drift:

Dit tuningsproduct wordt via de importeur aangeboden en zal technisch ongetwijfeld verantwoord zijn. Ik zie het echter in uw geval als een overbodige ingreep. Er is geen sprake van een caravan en uw gebruik is nagenoeg alleen op de snelweg. De motorische prestaties zijn daar ruimschoots toereikend voor om onder alle omstandigheden vlot uit de voeten te kunnen. Ik zie dus geen reden te investeren in het oppeppen van de motorische prestaties.