Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

advies bij aanschaf ford mondeo 1.0 of 1.5 Trend Ecoboost

Vraag gesteld door a1b2w3b4 op 16 november 2017

onze auto kenteken 18-TR-TR is al 11 jaar oud maar heeft weinig km op de teller 33000 - na de jaarlijkse beurt gaf de garage aan dat het wellicht wijs is om een andere auto aan te schaffen. Nu hebben zij in de schowroom staan 2 ford mondeo's uit 2017 een 1.0 en een 1.5 trend ecoboost. waar moet ik op letten bij deze auto's : zijn dit uitloopmodellen en heeft de 1.0 genoeg power op de weg. met name met inhalen. De garage geeft mij tot aan 18 november een leuke aanbiedingsprijs. Dus ik heb maar kort om mij te orienteren.

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U heeft een Ford Mondeo van januari 2007 met nog maar 33.000 km op de teller. De auto krijgt jaarlijks zijn onderhoudsbeurt. Dat zou een prachtexemplaar kunnen zijn, die de Ford dealer maar al te graag zou inruilen. Een volgende eigenaar zou er namelijk nog jaren mee vooruit kunnen. Ik ben benieuwd naar de argumentatie van de dealer dat het tijd is om in te ruilen.

Een nieuwe Mondeo is wel doorontwikkeld ten opzichte van twee modelgeneraties terug. De rij-eigenschappen, veiligheid en veiligheidsuitrusting zijn verbeterd.

De 1.0 Ecoboost levert uit één liter cilinderinhoud evenveel vermogen als uw huidige 1.8. De prestaties van de nieuwe zijn bijna gelijk aan die van uw Mondeo. Bij stukjes van A naar B zult u met het gewone verkeer mee niet veel meer nodig hebben. De 1.5 Ecoboost past echter beter bij de auto. Die geeft meer comfort, is meer afgestemd op het potentieel van de hele auto en heeft vermogen en trekkracht over om vlot te kunnen invoegen en inhalen.

Een uitgebreide proefrit met beide versies kan ik zeer aanraden.