Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

garantie coulance regeling renault nederland

Vraag gesteld door ricardo apcar op 19 maart 2015

ls,
ik heb een megane coupe 15 diesel uit mei 2012 met 75000km nu hoorde ik een tikkend geluid en de dealer constateerde dat de rechtermotorsteun vervangen diende te worden. De dealer in almere bochane vond het wel apart dat deze nu al vervangen diende te worden aar ja autos he .
Ik vind dat zo een onderdeel niet na 3 jaar en zo weinig km al stuk mag zijn.
wat vind u hiervan en wat kan ik hier tegen obdernemen?
ricardo apcar

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Dat een motorsteun binnen 3 jaar al stuk gaat is snel te noemen. Veel merken geven tegenwoordig 3 jaar of langer garantie en dan was het dus gewoon 100% garantie geweest.

Ook Bochane is van mening dat dit erg snel is en dus eigenlijk niet mag gebeuren.

Op basis van bovenstaande lijkt een verdeling van 1/3 dealer, 1/3 importeur en 1/3 van de kosten voor u redelijk.

 

 

 ***

Reactie van ricardo apcar:

dank voor uw antwoord echter ik ben niet de eerste eigenaar ik heb deze auto overgenomen in febr 2015 dient dan uw verdeling nog steeds? of dien ik de vorige eigenaar hierop aan te spreken?***

Reactie van Leo Ruijgrok:

Uit uw eerste vraag begreep ik dat u de auto nieuw gekocht had bij de dealer waar nu het mankement is geconstateerd en dat de auto daar ook in onderhoud was.

Als u deze auto gebruikt heeft gekocht bij een garagebedrijf heeft u vermoedelijk garantie en kunt u hen daar op aanspreken. Als u particulier gekocht heeft wordt het moeilijk om iemand hier op aan te spreken.

Misschien wil de dealer nog een poging wagen bij de importeur? Als de dealer geen enkele tegemoedkoming voor elkaar krijgt bij de importeur worden de kansen zeer klein.