Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

tanken in luxemburg en frankrijk

Vraag gesteld door fjjuch op 6 juli 2016

waar kunnen we het voordeligst tanken op weg naar spanje via luxemburg en dan route du soleil of anderszins.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt naar goedkoop tanken op weg naar uw vakantiebestemming.

In het 7/8 nummer van de Kampioen vindt u op blz. 22 het artikel ''weg van de snelweg ?'' hoe je onderweg tientallen euro's kunt besparen op o.a. brandstofkosten. De goedkoopste pompen per land worden in het artikel óók weergegeven.***

Reactie van JvKnegsel:

In België en Luxemburg zijn veel autobrandstoffen aanmerkelijk goedkoper dan in Frankrijk. Maar niet elke brandstof. Zie voor een actueel overzicht https://www.anwb.nl/vakantie/reisvoorbereiding/brandstofprijzen-europa. Maar houd er rekening mee dat de prijzen per tankstation sterk kunnen verschillen. aan de snelweg betaal je meestal de hoofdprijs.
Lpg staat niet in dat overzicht, maar is in België en in Luxemburg aanzienlijk veel goedkoper dan in Frankrijk. Zie dit overzicht: https://www.lpggids.com/lpg-prijzen-europa/.

Bij het laatste Luxemburgse tankstation voor de Franse grens, wil het wel nogal eens erg druk zijn. Iedereen wil maximaal profiteren van de veel lagere Luxemburgse belastingen die zich in de brandstofprijzen vertalen. Dat kan op drukke vakantiedagen resulteren in lange rijen. En soms zelfs een lege pomp.
Overweeg daarom één tankstation eerder te tanken, of als je via Luxemburg rijdt, nog net in België, bij Aarlen (Arlon).

In Frankrijk zijn de goedkoopste tankstations veelal te vinden bij de grote supermarktketens, die men veelal vindt op bedrijventerreinen aan de rand van de steden.