Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Schurend geluid bij het optrekken in de eerste versnelling.

Vraag gesteld door Birdy1943 op 13 september 2016

Betreft een personenauto merk Nissan, type X-Trail 2.5.bouwjaar 2003.kent. 80-LH -XX.
Hierbij vraag ik Uw aandacht voor het volgende;
In februari 2016 heeft mijn auto een grote beurt gehad waarbij de koppelingsplaat, drukgroep en de linker draag is vervangen.
Enkele weken na deze grote beurt hoorde ik bij het optrekken in de eerste versnelling een licht schurend geluid, dat direct over was als ik in zijn 2 reed
Ook bij het verder schakelen hoorde ik het geluid niet. Als ik optrekt bij een verkeersdrempel dan is het geluid ook harder.
Als je de motor in zijn vrij stationair laat draaien hoor je niets. Ook als je naar de 2de versnelling schakelt enz verder hoor je niets.
De garagehouder bij wie mijn auto in onderhoud is en ook de grote beurt heeft uitgevoerd was van mening dat het aan de ophanging lag en heeft inmiddels de rubbers vernieuwd. Echter het schurende geluid enkele seconden duurt is niet weg. Ik rij inmiddels zeven maanden met bedoeld geluid, maar het voelt niet goed. Bij een koude motor hoor je meer dan bij een warme motor. Het is ook niet voortdurend. De ene dag wel, de andere niet.
Misschien heeft U een advies/oplossing voor mij.
mvg. G.A.Baas.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Schurend geluid bij optrekken in de 1e versnelling, na vervangen van ophangrubbers is het wel minder geworden maar nog niet weg.

Het is altijd moeilijk een geluid te lokaliseren als het niet altijd aanwezig is. U zou kunnen proberen uit te vinden of het zich onder bepaalde omstandigheden voordoet. Ik denk dan aan zware belading of bijvoorbeeld op een helling.