Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

problemen auto

Vraag gesteld door AntonioP op 28 november 2018

mijn auto stopte er ineens mee. de garage heeft gekeken en zegt dat verder onderzoek nodig is, het lijkt of de drukpomp kapot is.Verder onderzoek houdt in eerst distribiutie verwijderen (kosten min. 400 euro en dan is nog niets vervangen) Het is een Toyota Avensys diesel van 13 jaar oud. In mei is de distributieriem vervangen en de waterpomp incl kleine beurt en banden.

Kunt u mij hierin adviseren wat te doen? kosten reparatie wegen sowieso niet op tegen waarde auto

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Uw Toyota Avensis Diesel van 2005 stopte er spontaan mee. Om de oorzaak vast te stellen is onderzoek noodzakelijk.

U geeft nog aan dat de distributieriem 6 maanden geleden vervangen is en dat de garage denkt dat de drukpomp stuk is.

U zult terug moeten naar de garage die de distributieriem vervangen heeft voor het geval er een verband is tussen dit evenement en het vervangen van de distributieriem.

Waarom eerst de distributieriem gedemonteerd dient te worden is mij niet duidelijk.

Uw garage twijfelt aan de brandstofpomp dus ik ga er vanuit dat er geen druk wordt opgebouwd. In de brandstofpomp zit een veiligheid die de pomp uitschakelt bij een grote lekkage.


***

Reactie van AntonioP:

Dank voor de reactie. Maar is het aannemelijk dat het de drukpomp is, en is hier moeilijk bij te komen (arbeidsintensief)?***

Reactie van Leo Ruijgrok:

U vraagt of het aannemelijk is dat de drukpomp de oorzaak is en of dit arbeidsintensief is.

Als er geen brandstofdruk is zal onderzocht moeten worden wat hier de oorzaak van is. Het kan zijn dat de pomp stuk is maar het kan ook een andere oorzaak hebben, bijvoorbeeld een veiligheidsschakelaar voor de brandstofdruk die geactiveerd is.

Uitgaande van een auto met motorcode 1CD-FTV is de brandstofpomp goed bereikbaar en in ongeveer 30 minuten te vervangen.