Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

onderhoudsbeurt bij aflevering...

Vraag gesteld door 42eksterwiel op 30 april 2015

Mei 2014 heb ik een honda-Insight gekocht via DuBois te Velp,bwj.12/2012 met 09500km stand..afleveringskosten €694,- tb.waxoil en beurt..Maart 2015 kwam er een storingsmelding op display(steeksleutel)te zien. Onderhoudsbeurt nodig?

Dit vind ik vreemd. Dit zou toch bij afleveringsbeurt gedaan moeten zijn?
Huidige km.stand is 14.200.. Ook het waxoil is volgens mij niet zo goed gedaan. 

Graag uw advies.

mvgrt. Edwin

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Het onderhoudsschema van de Honda Insight laat zien dat het onderhoud iedere 20.000 km moet plaats vinden óf -wanneer je minder rijdt- tenminste ieder jaar. Formeel zou de auto dus een klein jaar na de afleveringsdatum een onderhoudssignalering moeten afgeven. In dit geval is dat weliswaar niet een vol jaar maar het komt aardig in de buurt.

Het feit dat u slechts 5000 km heeft gereden is wat dat betreft ondergeschikt en geldt dat de jaarlijkse beurt uitgevoerd moet worden.

Op een Waxoil behandeling is een garantie termijn van drie jaar van toepassing. Feitelijk heeft u een fors bedrag aan afleveringskosten moeten betalen inclusief deze behandeling. Wanneer u niet tevreden bent over het huidige resultaat moet u dat zeker melden. Misschien kunt u dan meteen vragen waarom het lampje niet in de pas loopt met de datum van de afleveringsbeurt. Misschien kan de dealer met de onderhoudshistorie in hun database aantonen welke werkzaamheden bij aflevering hebben plaatsgevonden.

 


***

 

 

 

Reactie van 42eksterwiel:

 

 

Geachte jos vd Drift,

Ik dank U voor uw antwoord/advies. Ik ga deze opvolgen en zal hierover berichten.

mvrgrt.