Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

citroën c3 gebroken veer na 10 jaar en 8 maanden km.st 35000.geen medewerking van citroën nederland.In g.b en frankrijk terug roep actie.in nederland kan je zelf dood rijden met deze grote fout.

Vraag gesteld door hvzijtveld op 25 juni 2015

Dit is toch niet mogelijk. In Frankrijk en Groot Brittannië wel terugroepakties en Nederland laat maar zitten met de nodige gevolgen. Het zal maar gebeuren bij 120 km op de snelweg.
Auto van 2004
km.stand echt 35000 km
Onderhoud niet alleen bij citroën .
Alleen de laatsten 15000 km bij kwikfit

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Een gebroken veer is inderdaad een bekend verschijnsel bij de C3. Een terugroep actie heeft echter wel plaatsgevonden in 2009 van zo'n 30.000 auto's waarbij het veersysteem werd aangepast. Niet zozeer om een gebroken veer te voorkomen maar meer om bij een gebroken veer een gevaarlijke situatie te voorkomen. In 2009 is er in het Vara consumenten programma Kassa daar ook ruim aandacht aan besteed. Zie;

http://kassa.vara.nl/tv/afspeelpagina/fragment/citroen-gaat-over-tot-terugroepactie-citroen-c3/speel/1/

Uw auto is van 2004 dus mogelijk niet voor deze actie in aanmerking gekomen. Misschien dat de aanpassing aan de veerschotel al fabrieksmatig was opgelost vanaf de generatie 2004 om gevaarlijk situaties te voorkomen. Dat een schroefveer kán breken is echter een feit. Dit komt incidenteel óók voor bij merken die deze reputatie niet hebben. Het wordt echter lastig om voor een product die bijna 11 jaar geleden is geleverd, een dealer/importeur nu nog aansprakelijk te stellen. Dat is voor Citroen vermoedelijk ook de reden om geen coulance aan te bieden. Hopelijk is er bij uw auto wel sprake van een aangepaste veerschotel om met name zoveel mogelijke een verkeersonveilige situatie te voorkomen.***

Reactie van hvzijtveld:

Helaas heeft de aanpassing bij aankoop in november 2009 niet plaatsgevonden.De verkoper wil zijn verantwoording niet nemen en bied bij deze onkosten van ruim 900 euro alleen een tegoedbon van 100 euro aan.Hij veschuilt zich achter citroën nederland dat dit type niet is terug geroepen omdat dat volgens hen niet nodig was .Ik kan dat helaas niet achterhalen welke wel en niet zijn terug geroepen.Er konden dus wel degelijk op de weg tijdens het rijden ongelukken gebeuren.