Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Slepen auto naar eigen woonplaats/garage?

Vraag gesteld door Quakernate op 14 maart 2018

Geachte,

Mijn auto is gestrand in Etten-Leur, zelf ben ik woonachtig in Dordrecht. Is het mogelijk om mij door de ANWB naar mijn eigen woonplaats/garage te laten slepen zodat mijn monteur naar de auto kan kijken? Mits het probleem ter plekke niet verholpen kan worden natuurlijk.

Bij voorbaat dank

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over het transport van een gestrande auto.

In de huidige voorwaarden staat daarover;

Transporthulp
Het vervoeren van uw voertuig en de inzittenden naar de dichtstbijzijnde garage. Wij geven transporthulp als sleutelhulp geen oplossing biedt. U kunt 2 keer per contractjaar gebruikmaken van deze service. Wij schakelen indien nodig een transportbedrijf in dat uw voertuig naar de dichtstbij-
zijnde garage transporteert. Als uw voertuig niet dezelfde dag kan worden gerepareerd, wordt uw voertuig getransporteerd naar een bestemming in Nederland naar keuze van de Wegenwacht. Natuurlijk houden we waar mogelijk rekening met uw wensen. We transporteren alleen uw voertuig en/of aanhangwagen tot een maximaal (samengesteld) belast gewicht van maximaal 4.250 kg als u daarmee onderweg strandt.

De keuze voor een bepaalde bestemming is dus afhankelijk van 'n aantal factoren. Er zijn dus meerdere mogelijkheden die ter plaatse nader zullen worden bekeken.